diumenge, 1 de juliol del 2012

Juramento de sal y limón






Somrius, aspires, somrius. Aixeques els ulls cap a un cel blanc encapotat, esperant veure un bri de blau, de felicitat: d'amor. Però saps que no, que plou, i ha de ploure. És vida; i per poder apreciar el sol acariciant-te la pell, has d'haver primer gaudit de l'experiència de l'aigua fluint sobre teu.

Com saps que el moment ha arribat? Que aquells ulls són els ulls en els que vols veure't reflectit la resta de la teva vida. Que són aquelles les mans que vols que t'aixequin cada dia pel matí, o el somriure que vols que et bolqui el cor, cada cop que ets capaç d'albirar-lo. Com saber-ho?

Camina: fes allò que t'agrada, que t'apassiona, que t'acaricia l'ànima; aquella persona, la persona, estarà fent el mateix. Limita't a viure la vida, doncs aquells que pensen massa en aquesta s'obliden de viure-la.


Sigues conscient, que la vida no és cap camí de roses, però que si ho fos, deixaria de ser una aventura, deixaria de ser viure, per a ser somniar. El despertar-se no és més que l'adonar-se'n que ens queden més somnis per realitzar, que per dormir. I tots tenim una llum que seguir, un final que tot i nos saber-ne la seva consistència, en sabem la seva existència; doncs ens crida, ens somriu, i ens estira cap a ell irremeiablement. Ens atrau, i d'alguna manera, quan som capaços de veure'l, tot és secundari, el temps es para, i els ulls no poden mirar res més que allò que se'ls ha posat davant.

Ets tu, i només tu, qui decideix qui ets: deslliura't de tot allò que no sigui teu en essència: elimina totes les màscares, la roba que realment, faci del teu cor, del batec de la teva sang: un artifici, un engany consentit. Una mentida en la qual estafador i estafat ets tu, i només tu. Viu sent qui ets, somriu amb el teu somriure, i fes el teu propi camí; no hi ha cap més secret: erra, i els errors deixaran de ser-ho, estima, i l'estimar serà un nou manament. Estigues atent, i coneix-te; doncs cada persona és un món, i tardaràs tota una vida en intentar-ho; com més ho facis, més coneixeràs l'univers que et rodeja, l'essència de tot, de tots, de tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada