dissabte, 5 de maig del 2012

La ment dormida

It's always darkest before the dawn.  - Florence + the Machine

És fàcil viure una mentida, una vida modificada, la fantasia de la qual sempre has volgut formar part. Pot arribar a funcionar durant algun temps, però, com si es tractés d'una bombolla, algun dia tingues la certesa que simplement desapareixerà, i tu cauràs, cauràs i despertaràs,

Una de les coses més terribles a les que et pots enfrontar és la veritat, i això és un fet. Aquesta s'erigeix com una flamarada de foc davant de tot allò que fa de la teva vida un còmode conte, on tots els finals són feliços, on cada príncep troba la seva princesa, i aquesta l'estima en retorn. Doncs sí: hi ha coses que mai t'agradaran, a les quals t'hauràs d'adaptar i el més important, veure a través d'elles; doncs és quan arribes a veure el cor del tot, els fonaments pels quals es sosté, és aleshores, que comences a entendre'l; i com una carícia de bon matí, la teva ànima es fon i es solda amb la teva vida: ja no són coses independents, ja no somrius per fora i plores per dins; és un vincle fèrric, dur com el diamant i lleuger com l'alumini. Troba allò que és capaç d'arrossegar-te als límits de la vida, allò pel que series capaç de saltar, troba-ho i submergeix-t'hi, serà aleshores que et trobaràs, i així i només així, el caminar no serà una càrrega, sinó una brisa de mar, una onada que trenca amb les teves cames, felicitat, vida.

No oblidis que en algun lloc, que en algun indret del temps, es troba enterrat el significat de la teva vida, allò, algú, que eliminarà tot el que t'empeny enrere tot i la teva marxa cap endavant. Si encara plores al veure la felicitat dels demés, bé, encara has de seguir avançant, i no en tinguis cap dubte, algun dia, el dia menys esperat, et toparàs amb ell pel camí, i tot tindrà sentit, somriuràs i amb un sospir, el teu cor per primer cop arribarà a creuar dues senzilles paraules: "Ets tu".

La ment dormida:




Patrick Rothfuss

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada