dijous, 22 de març del 2012

Essència

He aquí una manera rápida de determinar si ya cumpliste tu misión en la vida. Si aún estás vivo, todavía no has terminado.
Richard Bach

Què és vida? Què és existir? Que és realitat?

Paraules, lletres, tinta, píxels... Bé, però l'essència de les coses, on és, on es troba? Com és possible que existeixin paraules per a realitats inexistents, per a paradoxes com aquestes? Per a una copia genuïna, una vista cega, un gel abrasador,  per a llums fosques, per a buits plens. 

És l'existència de la inexistència el que ens fa plantejar la qüestió, bé, és possible l'existència de la inexistència? Si així, de fet fos, tot seria possible, i alhora impossible, la inexistència seria una certesa tant probable com l'existència... Difícil, eh? Seguim aquest plantejament: la creació de paraules necessita sempre un fet, una realitat material o espiritual, Sense dues fulles tallants metàl·liques unides per un eix comú, la paraula tisores desapareixeria, doncs si aquesta és buida en significat, si no va enllaçada amb una realitat, si és així, és destinada a morir: sense excepcions. De la mateixa manera, si l'ésser humà no s'enllacés amb d'altres emocionalment, les paraules amor, enveja o amistat deixarien aquest món per a marxar lluny, allà on tot és, i no és.  

Esperit, Déu, pensament, consciència i ànima... totes, absolutament totes aquestes paraules existeixen, això és una realitat tant certa com la teva capacitat de lectura, són paraules buides? Bé, no entrarem en qüestions trivials, però seguint l'esquema anterior, no, no ho són, són tant reals com per a tu ho és "telèfon"... Si anem al més profund de la selva Amazònica hi trobarem les tribus més verges en quant a contacte amb la societat actual. Ells no entenen la paraula telèfon, la troben tant buida que no ha mort, sinó que mai ha existit. Els donem cobertura i uns quants aparells, i de sobte, un nou món apareix rere de la paraula, i aquesta esdevé un univers sencer per a ells. Els telèfons existeixen, i en conseqüència la paraula que els designa... Però és aquest un sistema bidireccional?

 Segurament, potser. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada