dimarts, 3 de gener del 2012

Són les teves petjades, el camí.

La veritat és que mai havia cregut en l'amor, vull dir, l'amor que ho dóna tot sense esperar rebre res a canvi, l'amor metamòrfic, l'amor que t'enganya, que et fa veure una tempesta com si fos un arc de Sant Martí. L'amor en estat pur. L'amor. L'amistat. Tot.

El cert és que es tractava d'una vida trista, buida i morta: doncs quan no hi ha res a creure, ni res per què lluitar: quan el batec del teu cor no té cap sentit, és quan saps, i sents, que alguna cosa va malament. I és aleshores quan el vaixell de la vida llança l'àncora al mar, i has d'aturar-te i reflexionar, bé, simplement aturar-te.

Va ser així que em vaig adonar que l'objectiu des d'on jo enfocava la realitat estava entelat, ho veia tot des d'un punt de vista idealitzat, de conte de fades; on l'amor tenia unes normes, un compàs predeterminat: doncs si no el seguia, deixava d'existir, canviava i es transformava per a donar lloc a una paraula d'un idioma desconegut, borrada de la sorra per les onades d'un mar malalt. Amor, amore, love, kärlek, etc. Tantes paraules per dir el mateix, o tant poques per dir tantes coses.

La veritat és que per a cadascú aquest cobra un significat completament diferent: per a un són beneficis, per a l'altre és companyia... Però el realment important és tenir clar un dels seus valors, i perseguir-lo, lluitar: bategar per ell. Doncs només així es camina i només així, es fa el camí.

" Caminante, son tus huellas


el camino y nada más;


Caminante, no hay camino,


se hace camino al andar.


Al andar se hace el camino,


y al volver la vista atrás


se ve la senda que nunca


se ha de volver a pisar.


Caminante no hay camino


sino estelas en la mar."


Post Scriptum:

Dedico aquesta entrada a Alba València, així intenti no cometre els erros que a mi em van submergir a la foscor, doncs no hi haurà segones oportunitats, i la llum que ella emana seria trobada en falta. Cada instant és únic, i afortunadament, això ella ho sap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada